Klassisk red velvet cake – låt gärna kakan stå i kylskåpet någon timme så att frostingen hinner sätta sig.

Foto: Frida Wismar

Red velvet cake

3,9 (39 röster)

Bakrecept

”Red velvet cake är en amerikansk klassiker som är iögonfallande både till smak och utseende.”

Ur boken ”Tårtor med Linus” av Linus Larsson (Bonnier Fakta)

Red velvet cake

  • Botten

  • 3.75 dl mjölk, standard 3%
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 8.5 dl vetemjöl, 60 g/ 1 dl
  • 7.5 dl strösocker, 90 g/ 1 dl
  • 0.5 dl kakao, 40 g/ 1 dl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 5 dl rapsolja
  • 2.5 tsk röd pastafärg
  • Frosting

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 800 g philadelphiaost
  • 15 dl florsocker, 64 g/ 1 dl (siktat)
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Cake pops

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Amerikansk mat

Efterrätt

Fika recept

MER OM GODARE

Lär av tårtproffset – gör succéfika

Frasigaste pannkakstårtan

2 h

Mandelmassa – enkelt och väldigt gott

20 min