Klassisk red velvet cake.
Klassisk red velvet cake.

Red velvet cake

3,8 (45 röster)

Red velvet cake är en amerikansk klassiker som är iögonfallande både till smak och utseende. Vacker, dramatisk och underbart god.

Ur boken ”Tårtor med Linus” av Linus Larsson.

  • Tips! Låt gärna kakan stå i kylskåpet någon timme så att frostingen hinner sätta sig.

Red velvet cake

  • Botten

  • 3.75 dl mjölk, standard 3%
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 8.5 dl vetemjöl, 60 g/ 1 dl
  • 7.5 dl strösocker, 90 g/ 1 dl
  • 0.5 dl kakao, 40 g/ 1 dl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 5 dl rapsolja
  • 2.5 tsk röd pastafärg
  • Frosting

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 800 g färskost
  • 15 dl florsocker, 64 g/ 1 dl (siktat)
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

LÄS VIDARE