Ljuvliga jordgubbar – fem recept

Foto: Björn Lindahl
Nu är högsäsong för jordgubbar.
MAT & DRYCK

Det är högtid för vårt allra finaste bär – jordgubbar.
Och det är hög tid att ta hand om dem. Som huvudingrediens i sylt och saft räcker de ända till nästa sommar, men vill man njuta av dem direkt passar de finfint i allt från chutney till tårta. Här är fem härliga sommarrecept.

Annas jordgubbstårta

”Spanjorskan Anna Terés bjuder på massor av recept på jordgubbar. Hennes jordgubbstårta är fantastiskt god.”

Jordgubbschutney

”En kryddig jordgubbschutney gör aldrig bort sig.”

Rabarber och jordgubbssaft

Rabarber och jordgubbar är som gjorda för varandra och det kan inte vara en slump att de mognar vid ungefär samma tid på året.

Jordgubbssylt

”Att koka sylt på jordgubbar är ett alldeles utmärkt sätt att konservera sommaren på. Sylten fungerar utmärkt till pannkakor och våfflor, till smoothies.”

Marinerade jordgubbar med vaniljglass

”Det söta från jordgubbar det lite syrliga från vinägern skapar ren magi för smaklökarna.”

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Midsommar

Jordgubbar