Piccata – en italiensk klassiker med kyckling

Lyx till vardags med italienska klassikern

5 (1 röst)

Italiensk mat

Piccata är en italiensk klassiker som traditionellt sett görs på kalv, i detta recept använder vi istället kyckling och ost.
För de som vill är det bara att krydda upp såsen än mer eller köra ris istället för pasta.

Piccata – recept med kyckling och ost

  • Ingredienser

  • Piccatorna

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 ägg
  • 200 g riven ost, gärna parmesan eller lagrad ost blandad med parmesan
  • msk vetemjöl
  • krm salt och peppar
  • msk olja, att steka i
  • g smör, att steka i
  • Tomatsås

  • 1 burk krossade tomater, satsa på en kvalitativ produkt så att såsen inte blir smaklös och vattnig
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1 lagerblad
  • 1 krm chiliflakes, eller cayennepeppar
  • 2 msk olivolja
  • Till servering

  • portioner spaghetti
  • en sallad

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Aftonbladet Mat&Dryck

ÄMNEN I ARTIKELN

Italiensk mat

Recept

Kycklingrecept

Huvudrätter

Mat & dryck

MER OM GODARE

Kyckling, ris och curry – utan kyckling

1 h

Recept på våra läckert krämiga kycklingrätter

Gratänger – här våra absoluta favoritrecept