Ugnsrostade grönsaker – snabbt och enkelt

Grönt, fräscht och nyttigt

avFelix Björklund

MAT & DRYCK

Ugnsrostade grönsaker blir ihop till en helvegetarisk, och helrätt, eller som tillbehör till middagen.
Det är otroligt enkelt och fräscht med få ingredienser som går snabbt att laga.

Ugnsrostade grönsaker

Portioner: 2 personer Tid: 30 min

Ingredienser:

  • Sparris

  • Minimorötter

  • 2 msk honung

  • 3 msk kinesisk soja

  • 3 msk olivolja

  • Salt & peppar

Sallad:

  • 1 påse salladsmix

  • 8 st rädisor

  • 8 st cocktailtomater

  • Ekologiska gryner (fullkornsbulgur & quinoa)

  • Halloumi

Tillbehör:

  • 2 st ägg

Gör så här:

  1. Värm ugnen på 220 grader.

  2. Skölj sparrisen och minimorötterna och lägg de i en ugnsform. Blanda ihop soja, honung, olja, salt och peppar i en liten skål.

  3. Pensla grönsakerna med dressingen.

  4. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

  5. Under tiden, förbered salladen. Koka fullkornsbulgur och quinoa efter anvisningarna.

  6. Koka äggen.

  7. Hacka tomaterna och rädisorna och blanda ihop med salladsmixen i en skål. Tillsätt sedan bulguren och quinoa.

  8. Stek haloumin och lägg i salladen.

  9. Servera med ugnsgrillade grönsakerna och äggen.

Recept: Maria Pogosjan/kockeniklackar

ARTIKELN HANDLAR OM