Smördegsflarn med räkor och avokado

Foto: Anna Clarén
Löjrom och nektariner på smördegsflarn.

avAftonbladet

MAT & DRYCK

”Jag gillar att bjuda på smördegsflarn toppat med goda råvaror, det ser så frestande ut dessutom. Här har jag lagt på en mycket god kesoröra, räkor avokado, löjrom och nektatriner.”

4 portioner eller 8 bufféportioner

1 pkt smördeg på rulle

1 ägg

1 msk vatten

Salt

Kesoröra:

500 g keso naturell

1 ½ dl majonnäs

Citronpeppar

Salt och peppar

Topping:

2 avokador

2–3 nektariner

750 g oskalade räkor eller 300 g skalade

50 g löjrom eller stenbitsrom

Garnering:

1 rödlök

1 citron

Gör så här:

  1. Rulla ut smördegen och lägg den på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med en blandning av uppvispat ägg, vatten och salt. Nagga degen med en gaffel.

  2. Grädda pajskalet i 225 grader i 10–15 minuter. Låt svalna något.

  3. Blanda keso, majonnäs, lite citronpeppar, salt och peppar i en bunke. Bred ut röran ovanpå pajskalet.

  4. Skär avokadorna och nektarinerna i skivor. Skala räkorna. Lägg avokado, nektariner, räkor och högar av löjrom eller stenbitsrom ovanpå kesoröran. Skär rödlöken och citronen i tunna skivor och garnera med dem.

Recept från boken ”Pajer till vardags, fest och kafferep” av Kristina Eriksson, Semic.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Midsommar