Löjrom och nektariner på smördegsflarn.

Foto: Anna Clarén

Smördegsflarn med räkor och avokado

3,8 (37 röster)

Tilltugg och snacks

”Jag gillar att bjuda på smördegsflarn toppat med goda råvaror, det ser så frestande ut dessutom. Här har jag lagt på en mycket god kesoröra, räkor avokado, löjrom och nektatriner.” Recept från boken ”Pajer till vardags, fest och kafferep” av Kristina Eriksson, Semic.

  • Ingredienser

  • 1 paket smördeg, på rulle
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • salt
  • Kesoröra

  • 500 g keso naturell
  • 1.5 dl majonnäs
  • citronpeppar
  • salt och peppar
  • Topping

  • 2 avokado
  • 3 nektariner
  • 300 g skalade räkor, eller 750 g oskalade
  • 50 g löjrom, eller stenbitsrom
  • Garnering

  • 1 rödlök
  • 1 citron

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Räkor – 9 enkla recept med den lilla rosa godingen

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

Midsommar

Fisk och skaldjur

Svenska recept

Förrätt

MER OM GODARE

Midsommar med paj – godaste recepten

Så gör du snabb och enkel pizzasallad

10 min

Förnya färgen på din hummus med rödbeta

15 min