Foto: Frida Wismar
Magisk ostbricka: brie chaud!

Brie chaud med päronkompott

5 (1 röst)

Brie chaud med päronkompott – många känner till den gratinerade getosten chèvre chaud, men tyvärr har varianten med brieost hamnat lite i skymundan. Oförtjänt enligt mig. Det här är en magisk klassiker som är ett roligt substitut till ostbrickan. Otroligt lätt att göra, och uppskattad av de flesta. Den ska enligt tradition serveras i en cocotte men det går självklart bra att ta en vanlig ugnsform eller gjutjärnspanna.

Recept från ”Min franska resa”, av Erik Hammar (Bonnier Fakta) - Sveriges mästerkock 2018.

Brie chaud med päronkompott

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g brieost
  • 1 kvist rosmarin
  • 10 timjanblad
  • 2 msk honung
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar
  • Päronkompott

  • 300 g päron, skalade och tärnade utan kärnhus
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk ingefärsjuice

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM