Hur gör man med fläskkarrén?

MAT & DRYCK

Hej!

Detta gäller receptet på "Saftig fläskkarré" som fanns i AB tidigare. Receptet lockade verkligen att bli prövat till lördagsmiddagen.

Jag är lite osäker när det gäller matlagning och vill kunna följa receptet ordentligt. Därför har jag inte testat den här karrén.

Skall verkligen morötterna bara delas mitt itu? Det blir alltså fyra morotsbitar. Purjolöken hel? När sätts champinjonerna till? Skall de puttra med i 90 minuter? När sätts vinet till?

Skulle bli jätteglad om jag får svar!

Med vänlig hälsning?

Kerstin Svenson

Hej Kerstin!

Jag förstår att du har frågor om receptet. Jag hade nog lite brått när jag skrev det och ber om ursäkt för det!

Halvera purjolöken, annars stämmer det. Lägg allt i en stor ugnsfast form och häll på vinet. Lägg karrén på toppen och kör in i ugnen. Kör köttet länge, ca 1½ timme. Det är inget svårt, allt sköter sig i ugnen.

Vill du kan du strunta i matvetesalladen och bara göra ett gott potatismos till. Lägg de goda vinbrässerade grönsakerna på moset och servera lite inlagd gurka till!

Lycka till!

Mvh Tina