Så väljer du räkor – kockens bästa tips

Kocken Mattias Larsson guidar dig rätt bland färska, frysta och skalade räkor.

Av: 

Aftonbladet

Mattias Larsson – kock

Frysta med skal, färska eller färdigskalade i lag eller skalade och djupfrysta.
Kocken Mattias Larsson tipsar om hur du väljer rätt räkor till olika rätter.
– Här är fyra vanliga alternativ du hittar i butiken och så här kan du använda dem, säger Mattias.

Slabbiga och mjuka räkor gör ingen glad. Kocken Mattias Larsson delar med sig av sina bästa tips bland fyra räkalternativ i mataffären.

Räkor säljs både färska, frysta både med och utan skal och färdigskalade i lag. Mattias Larsson delar med sig av sina bästa tips för att välja rätt.

I klippet avslöjar Mattias också om hur du kan se att räkorna i fiskdisken verkligen är färska och inte upptinade.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "ABC" finns hos Nordic Nest – förhandsboka nu innan de tar slut!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Paella-set

El Avion

Paella-set

299,00 kr

Läs mer

Till shoppen
Publisert:

LÄS VIDARE

Räkor – 9 enkla recept med den lilla rosa godingen

ÄMNEN I ARTIKELN

Mattias Larsson – kock

Räkor

Fisk och skaldjur

MER OM GODARE

Kockens guide till rätt köttfärs

Så steker du den perfekta oxfilén

40 min

Därför ska du välja marmorerat kött

Kockens guide till godaste fläskköttet

Nötkött – så tillagas det på bästa sätt

Hängmörat kött – så påverkar det smaken

Tre saker att tänka på när du väljer kött

Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost

1 h 10 min

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Så delar du på hummern som ett proffs

Chatta om recept och tips på julens mat

Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström

Så gör du läckra chips hemma

Så steker du extra god kyckling

30 min

Senapsgriljerad lax

1 h 30 min

Torka, rosta och njut!

Tre måsten du ska ha koll på när du steker kyckling

Här är kändisen som flest vill ha till påskbordet

Knepet med färsen för den bästa hamburgaren

45 min

Thailändsk färsgryta

25 min

Lyxig förrätt med råraka med hummerröra

30 min

Janssons frestelse – krämig och varm

1 h

Lyxa till pizzan

2 h