Tre nya, snabba taco-fyllningar

Publicerad:
Uppdaterad:
En ikonisk sallad, huevos rancheros och tofu med cashewnötter.
En ikonisk sallad, huevos rancheros och tofu med cashewnötter.

Tacos recept

Är du trött på att äta den påskryddade köttfärsen varje fredag? 

Här är tre annorlunda tacos som går snabbt att göra.

Fyll tortillan med en ikonisk sallad från USA, refried beans från Mexico, eller vegetarisk taco från Asien.

Du vet alltid vilken mat som kommer inleda helgen. Det lockande med tacos är att de går så snabbt att fixa, men det finns faktiskt enkla alternativ till den industrikryddade köttfärsen. Här är tre tips – och det handlar verkligen inte om några långkok. 

Det första receptet är en variant på USA-klassikern Cobb Salad. Man anser att den uppfanns 1937 på restaurangen Hollywood Brown Derby i Los Angeles, och det finns en legend kring receptet kom till.

Kocken blandade allt från kylen

Det var midnatt när ägaren Bob Cobb bad sin kock att slänga ihop något ätbart. Köket var i princip tömt och det enda som fanns kvar var några baslivsmedel. Kocken blandade helt enkelt allt han kunde hitta – ägg, bacon, oliver, roquefortost kyckling, avokado, tomat och sallad. Allt täcktes av en fransk dijondressing – och succén var ett faktum. I tacon har vi dock skippat oliverna. 
Vår andra taco är en version på Huevos rancheros, som betyder ranchägarens ägg. Ofta serveras den mexikanska rätten med en lök- och tomatsalsa, men nedan hittar du en variant med svarta bönor. Refried beans passar utmärkt nedsölade av den rinniga äggulan. Komplettera gärna med klassiska tomatröran pico de gallo – ”tuppens näbb”.

Slutligen har vi ett alternativ där snabbpicklad morot och rättika sätter prägel på den stekta tofun – och rostade cashewnötter ger härlig crunch. Allt toppas med en kryddig majonnäs. Receptet kan vara helt veganskt om man väljer en äggfri majonnäs.

Foto: Colourbox

Cobb salad

Cobb salad – en salig blandning av ingredienser man ofta redan har hemma.

Foto: Colourbox

Huevos rancheros

Huevos rancheros – en het mexikansk äggrätt som äts till frukost eller lunch.

Foto: Colourbox

Pico de gallo

Pico de gallo är en klassisk mexikansk tomatröra som passar perfekt till både traditionella tacos eller alternativ som huevos rancheros.

Foto: Colourbox

Tofu-tacos (Vegetarisk taco)

Testa en ny vegetarisk fyllning till dina tacos, brynt tofu!

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE