Inlagda ägg med rostad lök passar utmärkt som påskmat.
Inlagda ägg med rostad lök passar utmärkt som påskmat.

Djävulskt gott - inlagda ägg med rostad lök

3,6 (5 röster)

Fira påsk - tips för påskhelgen

Påskvecka! På skärtorsdagen - då äter vi djävulsägg!
Varje dag – från Palmsöndagen till påskafton – har sin egen karaktär, även när det gäller mat. Att göra en egen majonnäs, från grunden, höjer kvaliteten på rätten rejält.

Recept av Mathias Dahlgren

Djävulsägg – inlagda ägg med lök

  • Ingredienser

  • 15 ägg, helst ekologiska
  • Kryddlagen

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ljus japansk soja
  • 1 dl torr sherry
  • 0.5 dl worcestershiresås
  • 1 lagerblad
  • 6 svartpepparkorn
  • Gräslöksmajonnäs

  • 250 g äkta majonnäs
  • 50 g gräslök, fint skuren
  • nymald svartpeppar
  • Tillbehör

  • 2 citroner
  • rostad lök
  • 4 msk gräslök, fint skuren
  • nymald svartpeppar
  • flingsalt

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

Enklaste och lyxigaste påskmaten

ÄMNEN I ARTIKELN

Fira påsk - tips för påskhelgen

Recept

MER OM GODARE

Lammracks – så blir de saftiga och goda

1 h

Bjud på Paolos italienska påskbuffé

Fräsch citrusristotto

40 min

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

25 min

Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor

1 h 15 min

Citronmarinerad lax

40 min

Lammstek med kryddig fyllning

1 h 30 min

Tupp med tomater, örter och pecorino

2 h

Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella

30 min

Rissallad med rostade grönsaker

45 min

Fyllda friterade ägg

30 min

Oststänger med parmesanost och kryddor

30 min

Rustikt napolitanskt påskbröd

1 h 30 min

Skånsk sillatårta med matjesill

15 min

Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på

Inlagd sill – lättlagad klassiker

15 min

Kalkonfilé i krämig sås med ädelost

40 min

Lunchlåda med inlagd strömming

45 min

Pot de crème med inlagda bär

1 h 15 min

Picklade chilifrukter – heta smaker till tacos

10 min

Sjömansbiff med två typer av öl

1 h 30 min

Saltgurka – så lägger du in den själv

30 min

Potatiskanapéer med sill, gräddfil – toppad med löjrom

35 min

Budapestrulle – klassiskt bakverk

2 h