Foto: Björn Lindahl
Inlagda ägg med rostad lök passar utmärkt som påskmat.

Djävulskt gott - inlagda ägg med rostad lök

5 (1 röst)

Påskvecka! På skärtorsdagen - då äter vi djävulsägg!
Varje dag – från Palmsöndagen till påskafton – har sin egen karaktär, även när det gäller mat. Att göra en egen majonnäs, från grunden, höjer kvaliteten på rätten rejält.

Recept av Mathias Dahlgren

Djävulsägg – inlagda ägg med lök

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 15 ägg, helst ekologiska
  • Kryddlagen

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ljus japansk soja
  • 1 dl torr sherry
  • 0.5 dl worcestershiresås
  • 1 lagerblad
  • 6 svartpepparkorn
  • Gräslöksmajonnäs

  • 250 g äkta majonnäs
  • 50 g gräslök, fint skuren
  • nymald svartpeppar
  • Tillbehör

  • 2 citroner
  • rostad lök
  • 4 msk gräslök, fint skuren
  • nymald svartpeppar
  • flingsalt

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM