Smörrebröd med ost och lingonkokt päron.
Smörrebröd med ost och lingonkokt päron.

Smörrebröd med ostkvartett och lingonkokt päron

3 (2 röster)

Recept

Fyra sorters ostar på grovt danskt rågbröd ackompanjerat av ett lingonkokt päron.

Recept från boken Smörgåstårtor och smörrebröd (Semic). Recept: Birgit NIlsson Bergström, foto: Åsa Dahlgren.

Smörrebröd med ostkvartett och lingonkokt päron

  • Lingonkokta päron

  • 4 päron, små, t ex conference eller gråpäron
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk kardemumma, hel
  • 1 stjärnanis
  • 1 dl lingon, frysta
  • Smörrebröd

  • 4 brödskivor, t ex danskt rågbröd eller kavring
  • smör
  • 100 g västerbottensost
  • 8 skivor edamer , eller mindre
  • 60 g brie
  • 60 g gräddädelost, cirka
  • persilja

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Smarriga smörrebröd

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept