Så lyckas du med thaimaten

Thaimat med autentiska smaker

Foto: Lennart Weibull, Charlie Drevstam
Thaimat med riktiga smaker.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Thaimat – kryddigt, smakrikt och ofta snabblagat. I kokboken Thai hemma av Tove Nilsson får du tips om hur du får till de rätta smakerna.

Thaimaten brukar kallas vår andra husmanskost eftersom det är den mat vi ofta köper med oss hem. Aromatiska färska örter, citrongräs, chilihetta, saltsött, sticky rice, fisksås, torkade räkor och ostronsås hjälper dig att få till de autentiska smakerna.

I kokboken Thai hemma (Natur & kultur) hittar du ett 60-tal recept, allt från smårätter till sallader, grytor, wok och grillat. Här bjuder kocken Tove Nilsson på fem goda smakprov ur sin nya bok.

Foto: Lennart Weibull
Kyckling med smak av kokos.
Foto: Lennart Weibull
Kryddig sallad.
Foto: Lennart Weibull
Mumsiga kycklingsnacks.
Foto: Lennart Weibull
Friterat ägg till salladen.
Foto: Lennart Weibull
Het biffsallad.
Foto: Charlie Drevstam
Tove Nilsson med sin nya kokbok Thai hemma, Natur & kultur.
ARTIKELN HANDLAR OM