Så lyckas du med thaimaten

Thaimat med autentiska smaker

Av: 

Nina Kindbro

Thaimat med riktiga smaker.

Foto: Lennart Weibull, Charlie Drevstam

Asiatisk mat

Thaimat – kryddigt, smakrikt och ofta snabblagat. I kokboken Thai hemma av Tove Nilsson får du tips om hur du får till de rätta smakerna.

Thaimaten brukar kallas vår andra husmanskost eftersom det är den mat vi ofta köper med oss hem. Aromatiska färska örter, citrongräs, chilihetta, saltsött, sticky rice, fisksås, torkade räkor och ostronsås hjälper dig att få till de autentiska smakerna.

I kokboken Thai hemma (Natur & kultur) hittar du ett 60-tal recept, allt från smårätter till sallader, grytor, wok och grillat. Här bjuder kocken Tove Nilsson på fem goda smakprov ur sin nya bok.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa världens smartaste trådlösa stek- och grilltermometer på Cervera och få perfekt resultat varje gång

Cervera

Kyckling med smak av kokos.

Foto: Lennart Weibull

Kryddig sallad.

Foto: Lennart Weibull

Mumsiga kycklingsnacks.

Foto: Lennart Weibull

Friterat ägg till salladen.

Foto: Lennart Weibull

Het biffsallad.

Foto: Lennart Weibull

Tove Nilsson med sin nya kokbok Thai hemma, Natur & kultur.

Foto: Charlie Drevstam
Publisert:

LÄS VIDARE

Riven kyckling och kokossallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Asiatisk mat