Skaldjurspaj

Foto: Eva Hildén

Enkel skaldjurspaj med härliga smaker

3,7 (3 röster)

Middagstips

Enkel skaldjurspaj – med härlig blandning av räkor och musslor. När du fyller pajskalet med varm fyllning så kortas gräddningstiden och skaldjuren hinner inte bli så sega. Recept ur Lena Söderströms kokbok Pajer.

Enkel skaldjurspaj

  • Ingredienser

  • Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör, kylskåpskallt, eller mer för en lyxigare deg
  • 3 msk vatten, eller
  • 1 ägg, kylskåpskalltm i stället för vatten om du vill
  • Fyllning

  • 500 g musslor
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 paket saffran
  • 500 g räkor, färska eller frysta 4 msc-märkta extra stora räkor
  • 100 g schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g snackpaprika
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 3 msk gräslök, hackad
  • 2 msk persilja, hackad

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Baka paj med Lena Söderströms goda recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Pajrecept

Fisk och skaldjur

MER OM GODARE

Kycklingsallad med sesamdressing

30 min

Gös – så steker du den goda fisken

20 min

Äta ute - nya trenden istället för krogen