Skaldjurspaj
Skaldjurspaj

Enkel skaldjurspaj med saffran

3,7 (3 röster)

Bjud på en enkel skaldjurspaj med härlig blandning av räkor och musslor. När du fyller pajskalet med varm fyllning så kortas gräddningstiden och skaldjuren hinner inte bli så sega. Recept ur Lena Söderströms kokbok ”Pajer”.

Enkel skaldjurspaj

  • Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör, kylskåpskallt, eller mer för en lyxigare deg
  • 3 msk vatten, eller ägg enligt raden under
  • 1 ägg, kylskåpskallt, i stället för vatten om du vill
  • Fyllning

  • 500 g musslor
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 paket saffran
  • 500 g räkor, skalade, färska eller frysta 4 msc-märkta extra stora räkor
  • 100 g schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g snackpaprika
  • 45 g olivolja
  • salt och peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 3 msk gräslök, hackad
  • 2 msk persilja, hackad

Gör så här

LÄS VIDARE