Bakad torsk med primörer och dillsmör
Bakad torsk med primörer och dillsmör – här är en riktig Leif Mannerströms-favorit som du inte vill missa. Bakad torsk med goda primörer och dillsmör. Ät och njut! Recept från boken ”Mannerströms berså”, Norstedts förslag.
Bakad torsk med primörer och dillsmör
Ingredienser
- 600 g torskrygg, färsk i bit
- 1 tsk salt
- 1 citroner, skalet
Dillsmör
- 400 g smör
- 1 bunt färsk dill
- 0.5 citron, saften
Primörer
- 1 knippe rödbetor
- 1 knippe morötter
- salt, till kokning
Till servering
- färsk dill, några
- 1 bit bit pepparrot
- 1 burk forellrom
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Mannerströms asiatiska sommarmat





30 min
Buffalo wings med blue cheesedressing





45 min
Makirulle med kokt potatis och matjesill





1 h
Halloumipytt med härligt örtsmör





30 min
Torsk med himmelsk sås – endast 3 ingredienser





55 min
Superenkel middag: Laga allt i en gryta





1 h 10 min
Friterade torskbollar med lime





30 min
Bouillabaisse med rouille





1 h
Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole





35 min
Läckra recept på snabb, god och billig vardagsmat
Färskpotatisens dag – så kokar du den perfekt
Vad blir det till middag?
Chokladfondant med limemarinerade jordgubbar





45 min
Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing





30 min
Ljumma havskräftor på salladsbädd
1 h

Sojarimmad lax med primörer





Grön burrata med sting





30 min
Lax med pepparrotslinser





25 min
Knepet – så helbakar du fisken i sommar





1 h
Cowboysoppa med köttfärs och bönor





40 min
Vegetarisk köttfärssås med bönpasta





Hokifilé i kokosmjölk





25 min
Kryddrökt fläskfilé





55 min
Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé





45 min