Bakad torsk med primörer och dillsmör.

Foto: CHARLOTTE GAWELL

Bakad torsk med primörer och dillsmör

4 (22 röster)

Middagstips

Bakad torsk med primörer och dillsmör – här är en riktig Leif Mannerströms-favorit som du inte vill missa. Bakad torsk med goda primörer och dillsmör. Ät och njut! Recept från boken ”Mannerströms berså”, Norstedts förslag.

Bakad torsk med primörer och dillsmör

  • Ingredienser

  • 600 g torskrygg, färsk i bit
  • 1 tsk salt
  • 1 citroner, skalet
  • Dillsmör

  • 400 g smör
  • 1 bunt färsk dill
  • 0.5 citron, saften
  • Primörer

  • 1 knippe rödbetor
  • 1 knippe morötter
  • tsk salt, till kokning
  • Till servering

  • kvistar färsk dill, några
  • 1 bit bit pepparrot
  • 1 burk forellrom

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Leif Mannerströms sommarfavoriter

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Leif Mannerström

Torskrecept

Fiskrecept

Huvudrätter

Svenska recept

MER OM GODARE

Mannerströms asiatiska sommarmat

30 min

Buffalo wings med blue cheesedressing

45 min

Krämig kantarellsås och spaghetti

30 min