Cevacici med tre sorters lök
Cevacici med tre sorters lök

Cevapcici – kryddiga och goda köttfärsjärpar

3,9 (33 röster)

De kryddiga köttfärsjärpar cevapcici kommer från länderna på Balkan och är nationalrätt i Bosnien och Hercegovina. Servera med klassiska tillbehör som tomatsallad, ajvar, rå hackad lök och en klick yoghurt.

Recept från boken Diadonnas balkanmat (Polaris Fakta).

Cevapcici med tre sorters lök

  • Ingredienser

  • 1 kg blandfärs, eller valfri färs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • Klassiskt recept

  • 0.5 dl mineralvatten
  • 4 g bikarbonat
  • Till servering

  • bröd
  • gul lök
  • rödlök
  • salladslök
  • yoghurt, eller kajmak
  • citron

Gör så här

LÄS VIDARE