Frukt i form – glutenfritt och gott.

Foto: Marie Mandelmann

Frukt i form på Mandelmanns vis – glutenfritt

5 (1 röst)

Glutenfria recept

Frukt i form – en fantastiskt god glutenfri äggkaka med frukt eller bär, allt efter vad säsongen erbjuder. En fin touch är om man har mindre kakformar så varje person kan äta ut sin egen, men det går även bra att göra i en större form.

Frukt i form

  • Ingredienser

  • 50 g sötmandel
  • 500 g färska aprikoser, eller annan frukt eller bär
  • 2 tsk kanel
  • 3 msk strösocker
  • Fyllning

  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 50 g sötmandel, eller 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 vaniljstång
  • 0.5 dl strösocker
  • Servering

  • färsk frukt
  • vispad grädde, eller vaniljglass

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Baka Mandelmanns sötebröd – fem ljuvliga recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Glutenfria recept

Recept

Mandelmann

Ekologisk mat

Svenska recept

Efterrätt

Bakning

MER OM GODARE

Godaste frukosten utan laktos och gluten

Glutenfria pannkakor

15 min

Yoghurtdessert med nötter och bär

20 min