Rårörd vaniljsås
Rårörd vaniljsås

Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop

3,5 (247 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Rårörd vaniljsås går snabbt att vispa ihop, den behöver inte heller stå i kylen utan kan serveras direkt. Fluffig och god med en fantastisk smak av vanilj passar den perfekt till vilken bärpaj som helst.

Rårörd vaniljsås

  • Ingredienser

  • 1 vaniljstång, liten, eller vaniljsocker eller vaniljpulver, se nedan.
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Blåbärspaj

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Bakning

Pajrecept

MER OM GODARE

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

20 min

Knäckig äppelpaj med vaniljsås

50 min

Grillade päron med karamelliserade valnötter

30 min

Chokladfudge med mandel och blåbär

20 min

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

1 h 10 min

Pot de crème med inlagda bär

1 h 15 min

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

15 min

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3 h 20 min

Piña Colada-paj

50 min

Får jag inte dessert blir jag arg!

Raggmunk med fläsk

30 min

Chokladmousse med saltad mandelgrädde

10 min

Temperera choklad – så enkelt är det

Mörk chokladglass

40 min

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Goda återvinnarglassen

5 min

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

1 h 30 min

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

1 h 30 min

Vit chokladostkaka

1 h 20 min

Glace au four

1 h

Chokladfondant – smältande gott

30 min

Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger

10 min

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min