Kokböcker som hjälper dig att spara pengar

God och nyttig mat för liten plånbok

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Foto: iStockphoto

Kommersiell text (läs mer här)

Lever du också enbart på nudlar i slutet av månaden?

Vi är många som vill äta gott, nyttigt och vitaminrikt, men ibland är det svårt att få ekonomin att gå ihop med veckans matinköp.

Här är kokböckerna som hjälper dig att laga riktigt god mat - riktigt billigt.

Snabbt, gott och billigt

Foto: Bonnier Fakta

Succéförfattaren Jenny Warsén har gjort det igen, och denna gång är det om möjligt ännu snabbare och ännu billigare. Den här boken är uppdelad i sex kapitel och rymmer hela 80 recept med allt-i-ett-rätter som sköter sig själva i ugnen medan du sysslar med annat, enkla och snabblagade soppor, festligare rätter som sätter guldkant på vardagen, matiga mellanmål i hast, samt lättlagade och väldigt mumsiga bakverk och desserter – alla med Jennys signum: klassiker med en unik twist! Snabba och prisvärda lösningar för alla hungriga familjer och med Jennys recept smakar det dessutom gudomligt gott. Läs mer om Jennys recept här och köp kokboken här nedan.

Till shoppen

Billigare vardagsmat

Foto: Bokförlaget Semic

Rädda plånboken, matresterna och miljön med denna smarta vardagskokbok. Gör vardagsmaten både billigare och enklare med denna bok, fylld med recept och tips för alla som vill äta gott för mindre peng. Med rätt råvaror, planering och smarta knep kan du använda slantarna och tiden till något roligare. Här finns veckomenyer, genomtänkta rätter, mat efter säsong och tips och trix för en bra grund, oavsett om du bara behöver en billig månad eller vill leva ett klimatsmartare liv.

Till shoppen

Vill du ha fler spartips?

Här är 7 smarta knep för att minska dina utgifter och spara mer pengar.


Laga lyxigt med liten kassa

Foto: Bokförlaget Semic

En tunn plånbok hindrar inte en sann livsnjutare från att äta gott och lyxigt. I den här förföriska kokboken finns inspirerande recept som ger stora smakupplevelser och en känsla av lyx – utan att kosta skjortan. Du får också oumbärliga tips på hur man får tag på billiga ostron, hur man gör sin egen råbiff, pocherar ägg och slår en gudomlig tryffelmajonnäs – mat som ofta förknippas med lyxrestauranger. Lär dig också smarta food hacks, som hur man lagar en ljuvlig falsk hummersoppa där dyra råvaror byts mot billiga, samt konsten att få ut maximalt av en exklusiv råvara som tryffel. Och varför köpa ett ynka glas champagne på krogen när man kan bjuda femton personer på Prosecco hemma … för samma pris?

Till shoppen

Skippa nudlarna

Foto: Bokförlaget Max Ström

När pengarna börjar sina väljer många det billigaste de kan hitta i matbutiken, vilket ofta blir nudlar eller makaroner. Tyvärr är dessa måltider alltför näringsfattiga och maten är viktig för att kroppen ska fungera som den ska. Med dåliga matvanor blir vi trötta, okoncentrerade och mår sämre och denna bok passar alla som vill äta bra och samtidigt spara en slant. Här får du bra tips på god, nyttig, snabblagad och framför allt billig mat. Det är ingen diet eller kostplan för att gå ner i vikt. Nej, boken handlar om bra mat och en sundare mathållning med måltider som innehåller alla viktiga näringsämnen som kroppen behöver. De flesta rätter tar mindre än en kvart att laga och kostar mindre än 15 kronor per portion.

Till shoppen

Till sista smulan

Foto: Kakao Förlag

Vill du få mer pengar över och bidra till en grönare planet? Med små medel går det att göra underverk och med den här boken vill vi hjälpa dig att ta tillvara på överbliven mat på ett enkelt och lyxigt sätt. Genom att minska matsvinnet kan du göra stora insatser både för den egna ekonomin och för vår planet. Här finns recept baserade på olika former av rester som vi ofta har i kylen – rotfrukter, ris och pasta – och tips på vad du kan göra med de där slattarna du har sparat i olika byttor och hur du bäst använder broccolistjälken som annars så lätt hamnar i soporna.
Förutom att det är billigt och bra att ta tillvara på rester vill vi också slå ett slag för att det är världens smartaste grej. När du har färdigkokt ris eller rostade rödbetor i kylen är vägen till en färdig middag mycket kortare än vanligt!

Till shoppen

Den nya skåpmaten

Foto: Ordfront Förlag

Konserver håller och blir inte dåliga. Även i en välfungerande vardag har konserver unika egenskaper som bör ge dem en given plats i skafferiet. Konserver rymmer mycket smak, de kostar lite och de minimerar den egna insatsen. Butikernas kolonialavdelning rymmer dessutom en mängd smakbomber i konserverad form, som på ett kick lyfter den trista vardagsmåltiden till en upplevelse. Trots det är konserven undanskuffad i de flesta kokböcker. I ”Den nya skåpmaten” spelar konserverna huvudrollen. Nu är det dags att säga hej till den nya skåpmaten och öppna locket till en större smakupplevelse!

Till shoppen

Mat för latmaskar

Foto: Bonnier Fakta

Saknar du också tiden, lusten och kunskapen för att laga god och nyttig mat – varje dag? Då är detta boken för dig. Här berättar Simon Sköld, PT och författare, hur du med minsta möjliga insats kan komma igång och laga mat som är superenkel men ändå hälsosam. Mat som både går snabbt att laga och ger dig mer energi, bättre återhämtning och till och med ork att träna lite hårdare. Boken innehåller över 40 recept på måltider och mellanmål och dessutom får du tips på vad du alltid ska ha hemma för att enkelt kunna sno ihop en nyttig måltid.

Till shoppen

Publisert:

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Spara pengar: Så lever du billigt

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Recept

Billig mat

MER OM GODARE

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Böcker som kan förändra ditt liv: 7 tips

Kokböcker: Här är årets tips på bokrean

Kolgrill: Här är årets köptips