Kokböcker som hjälper dig att spara pengar
God och nyttig mat för liten plånbok
Kommersiell text, innehåller annonslänkar


Lever du också enbart på nudlar i slutet av månaden?
Vi är många som vill äta gott, nyttigt och vitaminrikt, men ibland är det svårt att få ekonomin att gå ihop med veckans matinköp.
Här är kokböckerna som hjälper dig att laga riktigt god mat – riktigt billigt.
Snabbt, gott och billigt
Succéförfattaren Jenny Warsén har gjort det igen, och denna gång är det om möjligt ännu snabbare och ännu billigare. Den här boken är uppdelad i sex kapitel och rymmer hela 80 recept med allt-i-ett-rätter som sköter sig själva i ugnen medan du sysslar med annat, enkla och snabblagade soppor, festligare rätter som sätter guldkant på vardagen, matiga mellanmål i hast, samt lättlagade och väldigt mumsiga bakverk och desserter – alla med Jennys signum: klassiker med en unik twist! Snabba och prisvärda lösningar för alla hungriga familjer och med Jennys recept smakar det dessutom gudomligt gott. Läs mer om Jennys recept här och köp kokboken här nedan.
Kickstarta med Ulrikas matlådor
Att ta med sig en matlåda till jobbet spar mycket pengar. Men det kanske inte alltid känns så roligt. Men med de här hälsosamma recepten bjuds du på tips för både varma och kalla rätter, soppor, sallader och smoothies. Godbitar som gör att du kommer se fram emot din medtagna matlåda. Läs mer och köp nedan.
Vill du ha fler spartips?
Här är smarta knep för att minska dina utgifter och spara mer pengar.
Laga lyxigt med liten kassa
En tunn plånbok hindrar inte en sann livsnjutare från att äta gott och lyxigt. I den här förföriska kokboken finns inspirerande recept som ger stora smakupplevelser och en känsla av lyx – utan att kosta skjortan. Du får också oumbärliga tips på hur man får tag på billiga ostron, hur man gör sin egen råbiff, pocherar ägg och slår en gudomlig tryffelmajonnäs – mat som ofta förknippas med lyxrestauranger. Lär dig också smarta food hacks, som hur man lagar en ljuvlig falsk hummersoppa där dyra råvaror byts mot billiga, samt konsten att få ut maximalt av en exklusiv råvara som tryffel. Och varför köpa ett ynka glas champagne på krogen när man kan bjuda femton personer på Prosecco hemma … för samma pris?
Skippa nudlarna
När pengarna börjar sina väljer många det billigaste de kan hitta i matbutiken, vilket ofta blir nudlar eller makaroner. Tyvärr är dessa måltider alltför näringsfattiga och maten är viktig för att kroppen ska fungera som den ska. Med dåliga matvanor blir vi trötta, okoncentrerade och mår sämre och denna bok passar alla som vill äta bra och samtidigt spara en slant. Här får du bra tips på god, nyttig, snabblagad och framför allt billig mat. Det är ingen diet eller kostplan för att gå ner i vikt. Nej, boken handlar om bra mat och en sundare mathållning med måltider som innehåller alla viktiga näringsämnen som kroppen behöver. De flesta rätter tar mindre än en kvart att laga och kostar mindre än 15 kronor per portion.
Till sista smulan
Vill du få mer pengar över och bidra till en grönare planet? Med små medel går det att göra underverk och med den här boken vill vi hjälpa dig att ta tillvara på överbliven mat på ett enkelt och lyxigt sätt. Genom att minska matsvinnet kan du göra stora insatser både för den egna ekonomin och för vår planet. Här finns recept baserade på olika former av rester som vi ofta har i kylen – rotfrukter, ris och pasta – och tips på vad du kan göra med de där slattarna du har sparat i olika byttor och hur du bäst använder broccolistjälken som annars så lätt hamnar i soporna.
Förutom att det är billigt och bra att ta tillvara på rester vill vi också slå ett slag för att det är världens smartaste grej. När du har färdigkokt ris eller rostade rödbetor i kylen är vägen till en färdig middag mycket kortare än vanligt!