Sojarimmad lax med härliga primörer.
Sojarimmad lax med härliga primörer.

Sojarimmad lax med primörer, mandu-sås och goguma

3,5 (2 röster)

Sojarrimmad lax – finns på menyn som köksmästarna Per Nyquist och Olof Strid har skapat.

Recept från stockholmsföretaget Tamam har skapat en egen takeaway-variant för mindre svinn och godare mat.

Tid tillkommer med totalt 5 timmar för laxen att vila i kylen.

Sojarimmad lax med primörer, mandu-sås och goguma

  • Lax

  • 500 g laxfilé, utan skinn, delad i en ryggbit samt magbit
  • 2 msk socker
  • 2 msk salt
  • 1 dl japansk soja
  • Mandusås

  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk ättika
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • Goguma

  • 1 sötpotatis
  • 0.5 rapsolja
  • vårprimörer

Gör så här