Gremolata – citron och vitlöksdoftande persiljehack.

Foto: Thinkstock

Gremolata – enkelt och gott

Bli först med att rösta!

Grillrecept

Gremolata är en smakrik och fräsch smaksättare från Italien. Finhackad persilja blandas med vitlök och citron och späs ut med olivolja till önskad konsistens.

Passar till både grillat, soppor, sallader och andra rätter som behöver en extra smakpiff.

Gremolata

  • Ingredienser

  • 2 citroner, ekologiska
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1.5 dl hackad persilja
  • 5 msk olivolja

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Grilltips – så lyckas du med laxen på grillen

ÄMNEN I ARTIKELN

Grillrecept

Recept

Grillning

MER OM GODARE

Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

Grilltips – så grillar du vegetariskt

Grillad tonfisk med blomkål och hallon

30 min

Fem svenska fiskar att äta i sommar