Foto: Lennart Weibull
Kalvjärpar med gräddig pepparrotsås.

Kalvjärpar i pepparrotssås med grön och vit sparris

Bli först med att rösta!

Pepparrot och grädde lyfter dessa fina kalvjärpar. Servera gärna med pressad potatis, tipsar Tina Nordström.

Recept från ”Tinas kök” av Tina Nordström, Bonnier fakta.

Kalvjärpar i pepparrotssås med grön och vit sparris

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g kalvfärs
  • 2 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 skiva vitt bröd, cirka 30 g/skiva
  • 1 dl mineralvatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar, ur kvarn
  • smör, till stekning
  • Pepparrotsås

  • 150 g små steklökar
  • 1 bunt sparris, grön, vit eller blandat
  • 1 knippe dillstjälkar
  • 3 dl kalvfond, eller kycklingfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 cm färsk pepparrot
  • smör, till servering
  • salt
  • vitpeppar
  • maizena, valfritt
  • Till servering

  • potatis, pressad

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM