Lax och ansjovistårta (mjölkfri)
Lax och ansjovistårta (mjölkfri)

”Är perfekt som en lätt sommarlunch”

5 (1 röst)

Lax- och ansjovistårta – en av Åsa Gilbertsons sommarfavoriter. Receptkreatören och matbloggaren vill visa hur lätt och gott det är att laga mat och baka med mjölkfria produkter. – Den är så god, säger hon.

Recept: Gilbertson.nu/Åsa Gilbertson

Lax och ansjovistårta (mjölkfri)

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 200 g kavring
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 200 g kallrökt lax
  • 100 g ansjovis
  • 3 blad gelatinblad
  • 5 dl oatly fraiche
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 2 msk majonnäs
  • 1 äpplen, skivat och skuren i småbitar
  • 1 citron, finrivet skal
  • Garnering

  • dill
  • gräslök

Gör så här

Av: Madeleine Brohlin

LÄS VIDARE