Lax och ansjovistårta (mjölkfri)
Lax och ansjovistårta (mjölkfri)

”Är perfekt som en lätt sommarlunch”

5 (1 röst)

Recept

Lax- och ansjovistårta – en av Åsa Gilbertsons sommarfavoriter. Receptkreatören och matbloggaren vill visa hur lätt och gott det är att laga mat och baka med mjölkfria produkter. – Den är så god, säger hon.

Recept: Gilbertson.nu/Åsa Gilbertson

Lax och ansjovistårta (mjölkfri)

  • Ingredienser

  • 200 g kavring
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 200 g kallrökt lax
  • 100 g ansjovis
  • 3 blad gelatinblad
  • 5 dl oatly fraiche
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 2 msk majonnäs
  • 1 äpplen, skivat och skuren i småbitar
  • 1 citron, finrivet skal
  • Garnering

  • dill
  • gräslök

Gör så här

Av: 

Madeleine Brohlin

LÄS VIDARE

Så gör du Tinas majonnäs

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Laxrecept

Fiskrecept

Bakning

Svenska recept

Midsommarmat

MER OM GODARE

Belugabolognese

Årets glassnyheter och favoriterna som försvinner

Allt du behöver veta om tunnbrödsrullen

Veganskt godis – kola och bountybitar

”Den är helt magisk”

40 min

Godaste tillbehören – till årets kräftskiva

”Det är bland det godaste jag vet”

Dags att glassa - i sommarvärmen

Fem klassiska sallader

Kocken: ”Älskar den här rätten...”

25 min

Söta sommarbullar – fyllda med blåbär

2 h 35 min

Marshmallow-kladdkaka – ”hur god som helst”

25 min

Rulltårtan med extra allt: ”Är gudomlig...”

Lyxiga omeletten – till vardag och fest

25 min

Skippa klassikern – gör udda köttbullar

45 min

”Det här är världens godaste äppelkaka”

1 h

Tillbehören maxar din grillade middag

Recepten: Så blir du av med semesterkilon

Grillad röding: Så grillar du fisken

1 h

”Söt och syrlig – en smakförhöjare”

Hyllade burgarna – med pestomajonnäs

45 min

”Perfekt vardagsmat – när tiden är snål”

”Har tröttnat på alla modedieter”

Tacopajen som har allt: ”Saftig och god”

50 min