Foto: Felipe Morales
Pan pizza – en matig pizza med västerbottenost.

Deep pan pizza västerbotten

5 (3 röster)

Pan pizza med krispig botten och luftig kant. Fyll den med skinka och riven västerbottenost. En deep pan-pizza är lika matig och god som en paj.

Tänk på att pizzadegen ska jäsa i totalt 90 minuter innan gräddning.

Pan pizza – med västerbotten

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pizzadeg

  • 35 g jäst, drygt ett halvt paket
  • 2.3 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl, cirka
  • rapsolja, eller majsolja (till formen)
  • Tomatsås

  • 1 dl passerade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 tsk basilika
  • 2 krm vitlökspulver
  • salt
  • Fyllning

  • 2 dl rökt skinka, finstrimlad
  • 3 dl riven västerbottenost

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

MER OM MAT & DRYCK