Mat att hjälpas åt med?

MAT & DRYCK

Hejsan räddaren i nöden! Ska snart ha kräftfest för 10-12 personer. Denna fest inleds med färs och kantarellpaj + någon annan paj till lunch, sedan lite aktiviteter i trädgården under dan, och sedan framåt kvällningen något att äta innan vi hugger in på kräftorna.

Jag har då som en glad överraskning (hoppas alla tycker det....haha) beslutat att detta år så blir det inga lata sittningar i soffan innan middan utan här ska vi hjälpas åt. Så några dukar lite tjusigt, någon får mixa ihop något gott att dricka innan, några gör lite tilltugg osv... ju rörigare i köket desto roligare.

Men kruxet är det att nu hittar jag inget som skulle passa som varmrätt! Så lite steka som möjligt ska det vara, men ändå gärna mycket hacka, skära strimla så 3-4 stycken har något att göra. Fisk, nötter och avocado är uteslutet.

Tänkte sedan en Pannacotta till dessert för några att göra. Hinner den säkert stelna klart på max 4 timmar tror du? Eller har du nåt annat bra förslag som passar för ett par stycken att göra? Jätteroligt om du har nåt bra tips!

Mvh Eva Johansson

Svar:

Gör fisk i foliepaket. Halverade cocktailtomater, tunt skivad rödlök, kalamataoliver, färsk timjam, citronsaft, en klick smör, salt och peppar.

Knyt ihop det till portionare och lägg på grillen.

Till dessert hade jag kört en crème brûlée istället.