Langos – superlätt att göra själv
Langos – så gör du ungerska maträtten – god festmat att bjuda på. Langos är utan tvekan festivalmatens festivalmat, till den grad att man kan tro att den bara går att äta på just en festival. Men så är det inte – langos är superenkelt att göra hemma och det är bara att välja och vraka bland alla goda toppingar man kan ha på.
Langos
Ingredienser
- 25 g jäst
- 2 dl mjölk, ljummen
- 1 tsk salt
- 3 medelstora potatisar, kokta och rivna
- 5 dl mjöl
- 7 dl olja, att fritera i
Topping
- 2 dl smetana, alltså tjock syrad grädde (eller créme fraiche)
- 1 rödlök, finhackad
- 80 g löjrom
- gräslök, finklippt
Gör så här
Alternativ topping – rökt böckling, rökt skinka, räkor, kräftstjärtar, tacokryddad köttfärs, blåmögelost.
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Lyxa till det med en härlig söndagslunch
Langos med tångkaviar och rödlök





15 min
Bruschetta – fräsch förrätt på ett kick





15 min
Fylld avokado med räkor och majonnäs





10 min
Melonsallad med mynta och fårost





20 min
Avokado med räkor och löjrom





20 min
Paté à choux med portobello-fyllning





1 h 20 min
Kronärtskocka med krämig smörsås





1 h 30 min
Kall gurksoppa med dill och pistage





25 min
Pan bagnat





15 min
Halloumivåffla – snabbaste förrätten





10 min
Lyxig förrätt med råraka med hummerröra





30 min
Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs





1 h
Wraps med läcker fyllning





25 min
Laga goda langos





1 h

Biffsashimi och räkor med chimichurri-topping





2 h
Karamelliserade popcorn – så gör du





20 min
Baka något gott och lätt med barnen
Markiz magiska topping på lasagne
Toppa julgröten med nya och goda smaker





45 min
Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings





1 h
Blomkålssoppa – Matig och mild





25 min

Korv med chili-topping
Blomkålspizza – god och glutenfri





30 min