Langos – laga en god ungersk rätt som festmat

Foto: BJÖRN LINDAHL

Langos – superlätt att göra själv

3,8 (24 röster)

Förrätter – recept på goda förrätter

Langos – så gör du ungerska maträtten – god festmat att bjuda på. Langos är utan tvekan festivalmatens festivalmat, till den grad att man kan tro att den bara går att äta på just en festival. Men så är det inte – langos är super­enkelt att göra hemma och det är bara att välja och vraka bland alla goda toppingar man kan ha på.

Langos

  • Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk, ljummen
  • 1 tsk salt
  • 3 medelstora potatisar, kokta och rivna
  • 5 dl mjöl
  • 7 dl olja, att fritera i
  • Topping

  • 2 dl smetana, alltså tjock syrad grädde (eller créme fraiche)
  • 1 rödlök, finhackad
  • 80 g löjrom
  • msk gräslök, finklippt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Alternativ topping – rökt böckling, rökt skinka, räkor, kräftstjärtar, tacokryddad köttfärs, blåmögelost.

LÄS VIDARE

Kycklingklubbor i ugn – billigt och gott

ÄMNEN I ARTIKELN

Förrätter – recept på goda förrätter

Recept

Lunchrecept

Brunch

Potatisrecept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Lyxa till det med en härlig söndagslunch

Tzatziki – enkel och god gurksås

15 min

Chokladmuffins – snygga och supergoda

45 min