Rätta vinet till grillat

Av: 

Zendry Svärdkrona

Mat & Dryck

Experternas bästa tips

Aftonbladets vinexperter Camilla Settlin och Ulrika Karlsson har valt ut de nio bästa vinerna till grillat och jordgubbar.

RÖTT

Réserve de la Condamine, Frankrike, 12804, 69 kr

Pålitligt i alla väder. Lätt parfymerad doft av kryddiga bär och vanilj. Smaken är relativt sträv, fyllig och kryddig med inslag av peppar, björnbär, plommon och ekfat.

Chaminé, Portugal, 2547, 79 kr

Smarrigt rött från Portugal. Doft och smak påminner om hallon, blåbär och viol med bra koncentration, syra och balans. Generöst och strukturerat med viss strävhet.

Tabalí Merlot Reserva, Chile, 99244, 89 kr

Ett gott köp. Intensiv doft som präglas av generösa röda bär och lätt parfymerad ton. Smaken är mjukt yppig med inslag av både körsbär och fat.

Santagostino Nero d’Avola-Syrah, Italien, 2312, 59 kr

Enkelt, billigt och gott. Siciliens varma klimat sätter sin prägel och ger vinet en sötaktig bärighet med ton av syltiga plommon, kryddor och vanilj.

Zenato Valpolicella Classico, Italien, 12385, 100 kr

Doft och smak bjuder sötmogen frukt med inslag av sötlakrits, plommon, bigarråer och vanilj. Läckert till smakrikt fläskkött från grillen.

VITT

Rapitalá Catarratto Chardonnay, Italien, 32220, 66 kr

Publikt och allround i stilen. Doft och smak påminner om mogen, kryddig frukt som gula äpplen och päron. Därtill kommer fat och vanilj. Till milt kryddat fläskkött.

Wolf Blass Eaglehawk Chardonnay, Australien, 16443, 75 kr

Smakrikt vitt passar utmärkt till grillat ljust kött. Vinets karaktär är fylld av äpplen, melon, vanilj, smör och fat. Allt i god balans.

TILL JORDGUBBAR!

Asti Cinzano, Italien, 7711, 69 kr

Ett säkert kort till färska jordgubbar. Vinet är insmickrande, aromatiskt, sött och bubbligt med dominans av fläder, citrus och honungsmelon. Av druvan muscat.

Samos, Grekland, 8323, 84 kr

Aromatiskt vitt från Greklands vackra övärld. Sött och fläderdoftande med toner av citrus och nektarin. Till riktigt söta, smakrika jordgubbsdesserter,

ANNONS EXTERN LÄNK

Gör din egen pizza på grillen i år! Skaffa en smart pizzaspade från Cervera

Cervera

Publisert: