Svamprisotto med champinjoner
Svamprisotton blir den extra god med vitt vin och riven ost. Och du? Du behöver inte köpa de dyrare rissorterna för att göra en bra risotto, det går finfint med de billigare grötrisvarianterna. Här Recept ur ”Portionen under tian” av Hanna Olvenmark.
Svamprisotto på grötris
Ingredienser
- 300 g färska champinjoner
- olja, att steka i
- 1 l vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 4 dl grötris
- vitt vin, eller matlagningsvin
- riven ost
- olja, att steka i
- salt och peppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Budgetmaten – portionen under tian
Välkommen till en matsmart dag i veckan!
Nudelwok med asiatiska smaker





25 min
Ostbricka extra allt
Bars – hemgjorda med frukt och nötter





45 min
Årets snackisar: semlor med en twist
Billig mat – 7 recept som räddar januari
Aubergine – Paolo Robertos goda gratäng





55 min
Kycklingsoppa – enkelt, gott och värmande





35 min
Empanadas de pino – köttfärspiroger





1 h
Laga härligt mustig köttgryta med högrev





3 h
Fajitas – bjud på helgmys med kyckling





30 min
Fläskytterfilé – tricket som gör den extra god





2 h
Köttfärssoppa – mustigt, kryddigt och värmande





40 min
Cheesecake med digestivekex och färskost





35 min
Oreo cheesecake – baka utan ugn





30 min
Fiskgratäng med räkor och dill





40 min
Tacokrydda – så enkelt gör du en egen mix





5 min
Chimichurri – fräsch och färgstark sås





10 min
Tzatziki – enkel och god gurksås





15 min
Broccolipaj med västerbottensost





50 min
Bearnaisesås – tricket som gör den perfekt
Mangosalsa – supergott till tacos





25 min
Smoothie med grönkål och ingefära





10 min