Foto: Ulrika Pousette
Det här kan vara bästa julkakorna - kakor med knäck och lingondipp.

Knäckkaka med lingondipp

5 (1 röst)

Knäckkakorna med russin, nötter och choklad är supergoda, precis som de är. Men du måste testa att doppa dem i den här spännande lingonkrämen. Helt oslagbart. Kakorna går snabbt att baka men degen mår bäst av att vila över natten.

En portion blir cirka 70 kakor. Tänk på att degen bör vila i kylen över natten.

Knäckkaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 300 g smör, rumstemper
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 ägg
  • 250 g russin
  • 100 g hasselnötter
  • 150 g mörk choklad, 70 %
  • 12 dl vetemjöl
  • 1.5 msk bikarbonat
  • Lingondipp

  • 200 g färskost
  • 200 g lingon, frysta eller färska
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 msk punsch
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

avAftonbladet

Recept från boken ”Sju sorters julkakor” (Norstedts) av Cecilia Vikbladh och Ulrika Pousette (foto).

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Recept

Julmat

Jul

Julgodis

Lingon