Kebabspett – läckert kryddiga spett
Kebabspett med smak av mynta, persilja och spiskummin får det att vattnas i munnen. Servera tillsammans med en fräsch tabbouleh och en krämig hummus.
Ingredienser
- 750 g nötfärs, 10 % fett, eller lammfärs
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1.5 msk mynta, torkad
- 1 dl persilja, hackad
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk kumminpulver, obs inte spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk salt
- 1 tsk svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE

Adana kebab – turkiskt lammfärsspett





1 h
Bjud på nostalgisk 1970-talsmeny
Fajitas – bjud på helgmys med kyckling





30 min
Kycklingsoppa – enkelt, gott och värmande





35 min
Fiskgratäng med räkor och dill





40 min
Kycklinggryta – lättlagad och supergod





30 min
Blomkålssoppa – Matig och mild





25 min
Lax i ugn med rotfrukter





30 min
Garam masala – så gör du din egen blandning





10 min
Palak paneer – den goda indiska vegorätten





2 h 30 min
Jeera murgi – kyckling med kummin





25 min
Karim Rezaul – indisk mat i världsklass
Broccoligratäng – grönt är skönt





30 min
Jordärtskockssoppa – perfekt till lunch eller förrätt





30 min
Laga härligt mustig köttgryta med högrev





3 h
Köttfärssoppa – mustigt, kryddigt och värmande





40 min
Broccolipaj med västerbottensost





50 min
Billig mat – 7 recept som räddar januari
Empanadas de pino – köttfärspiroger





1 h
Rostad blomkål med dragonmajonnäs





40 min
Bakad fårost med rostad tomat





20 min
Portabello provencale med potatis





30 min
Tuvessonskans plåtmat – gröna recept
Ost- och skinkpaj – tipset du kommer att älska





1 h