Kebabspett – läckert kryddiga spett

4,8 (4 röster)
Foto: Thinkstock
Kebabspett – enkelt och väldigt gott.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Kebabspett med smak av mynta, persilja och spiskummin får det att vattnas i munnen. Servera tillsammans med en fräsch tabbouleh och en krämig hummus.

Kebabspett

Antal: 10 spett Förberedelsetid: 15 minuter Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser:

  • 750 g köttfärs, lamm eller nöt

  • 1 riven vitlöksklyfta

  • 1,5 msk torkad mynta

  • 1 dl hackad persilja

  • 1 tsk gurkmeja

  • 1 tsk kumminpulver (Obs, inte spiskummin)

  • 1 msk parikapulver

  • 1 msk salt

  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250° med grillfunktion på.

  2. Blanda köttfärs och kryddor. Blanda snabbt så smeten inte blir trådig.

  3. Krama fast köttet på spett, gärna platta kebabspett.

  4. Lägg spetten på en plåt och ringla över lite olivolja.

  5. Ställ in i mitten av ugnen och grilla spetten i 10–15 minuter eller tills de är genomstekta, passa så de inte bränns.

  6. Servera med taboulleh och hummus.

ARTIKELN HANDLAR OM