Bananpannkakor – gott, mättande och enkelt

3,6 (25 röster)
Foto: Ulrika Pousette
Söta och goda bananpannkakor.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Bananpannkakor är extremt lättlagat med bara ett par ingredienser. Kostrådgivaren Ulrika Davidsson bjuder på ett härligt recept ur sin nya kokbok Kickstarta med Ulrikas matlådor.

Bananpannkakor

Gott, mättande och enkelt att göra med bara några få ingredienser. Servera med frukt eller bär.

Antal: 1 portion Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 15 minuter

  • 1 banan

  • 2 ägg

  • En nypa vaniljpulver

  • 1 tsk smör att steka i

  • Topping:

  • 0,5 äpple

  • 0,5 msk smör

  • 0,5 msk flytande honung

  • 5 hackade valnötter

  • Malen kanel efter smak

  • Kärnorna från ett fjärdedels granatäpple

  • 1 myntakvist att dekorera med

386 kcal/portion

Gör så här:

  1. Mosa bananen och lägg den i en liten bunke.

  2. Tillsätt ägg och vaniljpulver och vispa ihop alltsammans till en jämn smet.

  3. Hetta upp en stekpanna med smör, klicka ut smeten och stek plättarna i några minuter på varje sida tills de har fått fin färg. 

  4. Lägg plättarna i en matlåda.

  5. Skär äpplet i små tärningar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek tärningarna i någon minut. Rör ner honung och valnötter. Pudra över kanel och stek i någon minut till. Strö sedan ut blandningen över plättarna.

  6. Vid servering: Toppa med granatäppelkärnorna och dekorera med en myntakvist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Efterrätt

Lunch