”Var inte rädd att prova nya saker”

Sjuksköterskan Jesper Nilsson injicerar italiensk likör i kycklingen

SVENLJUNGA. Med sprutan i högsta hugg ställer sig Jesper Nilsson, 40, vid grillen.

Att aldrig vara rädd för nya saker är hans bästa grilltips.

– Idén om att injicera i kycklingen har jag fått på jobbet, säger sjuksköterskan Jesper Nilsson från Svenljunga utanför Borås.

yrket inspirerar Jesper Nilsson, Svenljunga, smaksätter sin majskyckling med likören limoncello – med hjälp av en spruta. Idén har han fått i sitt yrke som sjuksköterska.
yrket inspirerar Jesper Nilsson, Svenljunga, smaksätter sin majskyckling med likören limoncello – med hjälp av en spruta. Idén har han fått i sitt yrke som sjuksköterska.

Tanken slog honom under ett arbetspass.

– Vi har ju så mycket sprutor i jobbet, så jag tänkte att man kanske kunde använda en vid grillen.

Likörsmak

Sagt och gjort. Majskycklingen med injicerad limoncello har gett honom en finalbiljett i årets upplaga av grill-SM.

– Man får inte in det ordentligt i kycklingen om man bara marinerar.

Säljes i butik

Givetvis använder han en grövre sprutnål vid grillen än i jobbet. De säljs i välsorterade butiker.

Familjen består av en sambo och två barn på 11 respektive 7 år.

Grillar året om

Inte oväntat har de ofta grillat på menyn.

– Jag har inte räknat, men det blir väl mellan tre och fem gånger i veckan.

Grillarna är i gång i alla väder, året om.

– Det har hänt att vi startat grillen när det snöat, säger Jesper med ett skratt.

Stor familj

Vem som får vara med på festen om Jesper tar hem SM-titeln till Svenljunga är inte bestämt ännu.

– Familjen självklart. Men vilka som får komma får vi se.

– Min sambo har sju syskon, så det blir nog inte svårt att hitta gäster.

JURYN kommenterar

Jon Hansson, jurymedlem, kommenterar finalisterna.
Jon Hansson, jurymedlem, kommenterar finalisterna.

”En rutinerad herre som öser på med smaker från Mellersta östern. Det är inte bara de saftiga grillspetten som lockar utan också den kryddiga kurdiska salladen.. . ”

Jespers KNEP

Prova likör i maten!
Prova likör i maten!

Låt grillningen ta lång tid på något lägre temperatur för jämnare resultat.

Våga testa nya saker, var aldrig rädd för att prova något nytt.

Se alltid till att jobba med bra råvaror.

Finalist nr 8

Aftonbladet korar årets svenska mästare i grillning!

Under våren har grillare i hela Sverige skickat oss sina favoritrecept. En jury har valt ut åtta finalister som ska göra upp om SM-titeln lördag den 2 augusti på Djurgårdsbrunns värdshus i Stockholm.

Åttonde och sista grillare ut är Jesper Nilsson från Svenljunga. De övriga sju hittar du här nedan.

Publisert: