Härlig sommar med paj

Foto: Anna Clarén
I boken ”Pajer till vardags, fest och kafferep” finns härliga sommarpajer.
MAT & DRYCK

Traditionens makt är stark. Till midsommar ska det finnas sill och jordgubbar på bordet. Men varför inte behålla traditionen och samtidigt göra något helt nytt? Något som en matjessillpaj och en jordgubbspaj. När Kristina Eriksson bjuder till kalas finns alla de klassiska ingredienserna med, men i en helt ny tappning.

Matjesillpajer med lök och citron

”Matjesill i paj, mycket gott och serveras gärna med en enkel sallad”

Pajer med marinerade kronärtskockor

”Bra som förrätt eller på ett buffébord.”

Brieostpaj med salami

”God och festlig - toppa med paprikastrimlor och ruccola”

Pajer passar perfekt till alla tillfällen - fest som vardag.

Smördegsflarn med räkor och avokado

”Jag gillar att bjuda på smördegsflarn toppat med goda råvaror, det ser så frestande ut dessutom. Här har jag lagt på en mycket god kesoröra, räkor avokado, löjrom och nektatriner.”

Jordgubbspaj med vit choklad

”Jag gillar den starka smaken av jordgubbssylt tillsammans med len vit choklad i den här pajen. Det här är en riktig måstepaj!”

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Midsommar