Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng
Foto: Annelie Andersson
Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng

Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng

4,7 (3 röster)

Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng. Med friska hallon, en syrlig lemon curd och en fluffig maräng så smakar den vita kladdkakan ljuvligt gott. Recept ur Blomster och bakverk av Annelie Andersson.

1 portion i receptet blir en kaka med 10–12 bitar.

Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Lemon curd

  • 1.5 dl strösocker, à 86 g
  • 2 ägg
  • 2 citroner, rivet skal och saft
  • 50 g smör, skuret i bitar
  • Kladdkaka

  • 125 g smör, smält
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 dl rörsocker, fint, eller strösocker, à 85 g
  • 2 dl vetemjöl, à 60 g
  • 0.3 tsk salt
  • 3 ägg
  • 50 g vit choklad, hackad
  • 1.5 dl hallon, färska eller frysta (ej tinade)
  • Italiensk maräng

  • 2 äggvita, à 35 g
  • 1.3 dl strösocker, à 86 g
  • 0.3 dl vatten

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK