Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås.
Foto: Ulrika Ekblom
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås.

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås

2,8 (60 röster)

”Saftiga köttbullar fulla med smak. När de är stekta och blandade med jordnötssåsen ser de lustigt nog nästan ut som våra klassiska svenska köttbullar i gräddsås”.

Recepten är hämtade ur Zeinas Mourtadas bok ”Veckans matsedel: middagsrecept från olika delar av världen” (Bonnier fakta).

Tips:

  • Jag använder gärna kycklingfärs här, men det funkar förstås alldeles utmärkt med köttfärs eller formbar vegofärs.

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Kycklingbullar

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 1 msk ingefära, färsk, riven
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk chilipulver, kan uteslutas
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • olja, till stekning
  • Jordnötssås

  • 1 lök, gul
  • 1 vitlöksklyfta
  • olja, till stekning
  • 1 tsk currypasta, röd, eller sambal oelek
  • 1 msk jordnötssmör, osötat, crunchy
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 msk soja
  • salt
  • Servering

  • 4 portioner ris, gärna jasmin
  • 1 knippe koriander

Gör så här

Av: Aftonbladet

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK