Lantbröd på råg
Lantbröd på råg

Lantbröd på råg

4 (185 röster)

Bröd med lång hållbarhet

Man måste bara älska detta bröd lantbröd på råg. Med en fördeg som får bubbla igång över natten blir brödet riktigt saftigt och gott. I flera dagar dessutom. Recept ur ”Blomster och bakverk” av Annelie Andersson.

  • Tid tillkommer med jäsning minst 12 timmar eller över natten. 1 portion i receptet blir två bröd.

Lantbröd på råg

  • Dag 1

  • 25 g jäst
  • 1.5 dl vatten, ljummet, kring 30°
  • 1.5 dl rågmjöl, 1 dl=60 g
  • Dag 2

  • 3.5 dl vatten, ljummet, kring 30°
  • 4 dl rågmjöl, à 55 g
  • 1 msk olja
  • 3 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl, cirka. à 60 g

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN