Socca med bönsallad och pecorino

Av: 

Aftonbladet

Socca med bönsallad och pecorino
Socca med bönsallad och pecorino

Matsmarta onsdag

Tina Nordströms socca med bönsallad och pecorino fixar du snabbt och enkelt.

Recepten kommer från ”Gott käk utan krångel” av Tina Nordström (Bonnier Fakta).

Socca med bönsallad och pecorino

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 5 dl kikärtsmjöl
  • 5 dll vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 200 g brytbönor
  • 1 msk smör
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 salladslökar
  • 100 g pecorino
  • 150 g ricotta

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "ABC" finns hos Nordic Nest – förhandsboka nu innan de tar slut!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Gör så här:

  1. Vispa ihop  kikärtsmjöl,  vatten, 3 msk olivolja och 1 tsk salt och låt stå i 15 minuter.
  2. Dela 200 g brytbönor på längden, bryn dem i en panna i 1 msk smör och 1 msk olivolja. Salta och peppra.
  3. Skär 2 salladslökar i tunna skivor på snedden.
  4. Hyvla pecorino i flagor. Stek lite tjockare pannkakor i lite smör i en panna.
  5. Lägg upp på fyra tallrikar och fördela ricotta i klickar på pannkakorna. Toppa till sist medvbönor, salladslök och pecorino.
Gott käk utan krångel

Nordström, Tina

Gott käk utan krångel

279,00 kr

Läs mer

Till shoppen
Publisert:

LÄS VIDARE

Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Klimatsmart mat

Tina Nordström

MER OM GODARE

Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Snabbt, enkelt – och jättegott!

Halloumistroganoff med grillad paprika

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde

Vilt i frysen? Så lagar du perfekt stek och hittar bästa vinet

Så fixar du det vegetariska julbordet

Härliga sommarsmaker

Kräftkalas med tarte flambée: En fransk pizza

De drog dit pepparn växer för bättre smak

Så gör du påskbordet mer klimatsmart

45 min

Årets värsta matbluffar är nominerade

6 matprofiler: ”Det här är mina 3 måsten i matkassen”

Uppsving för mackan: ”Blir helt ny upplevelse”

Så lagar du gourmetmat på stormkök

Våffelknepet för att få riktigt frasiga våfflor

Sex steg – så blir du bra på italiensk mat

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Bästa knepen för att lyckas med räkor

”Kom utanför den där bubblan med tio rätter”

Falafel-ish på nolltid

25 min

Shakshuka med vegansk äggröra