Socca med bönsallad och pecorino
Socca med bönsallad och pecorino Foto: Johan KalénTina Nordströms socca med bönsallad och pecorino fixar du snabbt och enkelt.
Recepten kommer från ”Gott käk utan krångel” av Tina Nordström (Bonnier Fakta).
Socca med bönsallad och pecorino
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 5 dl kikärtsmjöl
- 5 dll vatten
- 3 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 200 g brytbönor
- 1 msk smör
- Olivolja
- Salt
- Peppar
- 2 salladslökar
- 100 g pecorino
- 150 g ricotta
Gör så här:
- Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten, 3 msk olivolja och 1 tsk salt och låt stå i 15 minuter.
- Dela 200 g brytbönor på längden, bryn dem i en panna i 1 msk smör och 1 msk olivolja. Salta och peppra.
- Skär 2 salladslökar i tunna skivor på snedden.
- Hyvla pecorino i flagor. Stek lite tjockare pannkakor i lite smör i en panna.
- Lägg upp på fyra tallrikar och fördela ricotta i klickar på pannkakorna. Toppa till sist medvbönor, salladslök och pecorino.
Nordström, Tina
Gott käk utan krångel
279,00 kr
Läs mer
