Baka bröd: Här är allt du behöver

Frallor, limpor och fullkorn

Publicerad:
Uppdaterad:

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Foto: iStockphoto

Kommersiell text (läs mer här)

Det finns få saker som går upp mot ljuvligt, nybakat bröd på morgonen.

Med rätt inspiration kan du enkelt slänga ihop saftiga frallor, knapriga limpor och en massa annat gott.

Här finns verktyget och böckerna du behöver för att komma igång.

Visst är det en härlig känsla att ställa sig och knåda en deg en tidig lördagsmorgon? Men ibland kan det vara riktigt kämpigt. Degen fastnar överallt (speciellt på dig) och det tar en evinnerlig tid att få den färdig. Det som i början kändes som ett roligt projekt har nu tagit halva dagen. Är det kanske dags att investera i en degmaskin?

Fixa degar snabbt med smart assistent

Här är den senaste modellen av den klassiska hushållsassistenten från Ankarsrum, som har flera nya smarta funktioner och förbättringar. Tack vare den nya starkare motorn, 1500 Watt, kan du blanda ännu tyngre degar. Den unika växelenheten ger en tyst och kraftfull maskin och med en bunke på hela 7 liter är detta maskinen för dig som vill ha möjligheten att sätta riktigt stora degar. Den klarar 1,5 liter degvätska och 5 kg deg utan problem. Aldrig mer knådning för hand!

Medföljer gör en 7 liter rostfri kittel, degrulle, degkniv, degskrapa, degkrok och jäslock, samt en 3,5 liters vispskål i tritanplast för bästa vispresultat, ballongvispar och mördegsvispar. Med tillbehörsprogrammet kan du även mixa, vispa, mala kött, göra pasta, pressa apelsiner och mycket mer, kanske medan brödet är i ugnen.

Köp din hushållsassistent här nedan.

Laddar ...

Här får du tips på inspirerande bakböcker

Matbröd

Foto: Bokförlaget Semic

Inget slår hembakat – och det behöver dessutom inte vara krångligt eller svårt. Tvärtom! I ”Matbröd” har Fredrik Nylén samlat sina godaste matbröd för alla tillfällen. Olika goda frallor, scones, knäckebröd, tekakor, gifflar, hönökakor, formbröd, rödbetsbröd, sirapslimpor, långpannebröd, baguetter, nattjästa bröd och mycket mer. Utöver de femtio recepten blir det även en enkel surdegsskola och många bra, roliga tips. Som vanligt när Fredrik Nylén är i farten i köket är devisen att det ska vara bakat med glädje och kärlek.

Laddar ...

Baka bröd

Foto: Bonnier Fakta

Från scones och honungslimpa till nattjästa baguetter och smöriga kardemummabullar. Här får du recept på 25 bröd som alla kan baka! Boken vänder sig till dig som kanske inte tidigare bakat dina egna bröd – antingen för att du tänkt att det är krångligt och stökigt, eller för att du helt enkelt är ett barn och inte haft tillåtelse att sätta på ugnen tidigare. Eller så har du kanske känt att tiden inte räcker till för recepten i klassiska bakböcker? Förutom de enkla recepten får du massor av tips på hur du kan variera bröden så att de passar just din smak. Dessutom berättar Martin vilken skillnad det blir med olika typer av mjöl och hur du hanterar en kladdig deg utan att kladda ner dig själv.

Laddar ...

Lindas bröd och kakor

Foto: Bokförlaget Semic

Linda Andersson driver en av Sveriges största bakbloggar – Lindas bakskola – med flera hundra tusen besökare varje vecka. Recepten är oemotståndligt goda och enkla att följa med många steg-för-steg-bilder. Efter succén med Lindas bröd och Lindas kakor kommer här en efterlängtad samling med de 50 populäraste recepten från bloggen – både matbröd och bakverk – de som gillats och delats mest och som läsarna gång på gång återvänder till. Det är en riktigt pålitlig bakbok med ljuvligt doftande nybakta mjuka kakor, kladdkakor, pajer, cheesecakes, muffins, tårtor, matbröd, limpor, frukostbröd och frallor – njutning för alla tillfällen!

Laddar ...

Glöm inte degmaskinen!

Laddar ...

Lindas nya matbröd

Foto: Bokförlaget Semic

I sin femte bakbok bjuder Linda Andersson på en mängd härliga matbröd, med det gemensamma att de är väldigt enkla att baka. Vissa går blixtsnabbt att göra medan andra kalljäser i kylen över natten. Här varvas klassiska brödrecept med nyskapande och nyttiga brödrecept som fröfrallor, linsbröd, havregrynslimpa utan vetemjöl och saftiga morotsfrallor. Kanske är du sugen på ett proteinrikt energibröd eller ett kolhydratfattigt diabetesbröd? Och för att göra det extra enkelt att hitta olika sorters bröd är recepten markerade efter kategorierna: Kalljäst, Snabbt, Fiberrikt & nyttigt, Utan vetemjöl och Lite kolhydrater.

Laddar ...

Fullkorn

Foto: Kakao Förlag

Christine Heger är civilekonom från Handelshögskolan som hoppade av Stockholmslivet för att satsa på sin passion. Idag driver hon företaget Bröd & Kvarn i Falsterbo och förenar sina två stora intressen i livet: bakning och hälsa. Bröd och mjölbaserad mat har under lång tid fått utstå kritik, men det är stor skillnad på mjöl och mjöl! Fullkornsmjöl innehåller till skillnad från vitt vetemjöl massor av nyttiga fibrer och näringsämnen. Forskningen är entydig i sina rekommendationer att vi bör äta mer av det! I den här boken hittar du fullt med härliga recept där det vita mjölet är utbytt mot näringsrikt fullkornsmjöl.

Laddar ...

Baka med grönsaker

Foto: Bonnier Fakta

Gröna zucchinibaguetter, morotsfrallor och rågknäcke med rotselleri. När man väl börjar tänka lite friare kring bakning kan resultatet blir saftiga och färgglada bröd som dessutom är lite nyttigare än vanliga. I ”Baka med grönsaker” hittar du 40 recept på frallor, limpor, baguetter, knäcke och sötebröd som alla innehåller grönsaker. Många recept är också glutenfria. Här är boken som gör det både enkelt och gott att äta mer grönsaker.

Laddar ...

Kom ihåg degmaskinen!

Laddar ...

Och glöm inte ingredienserna

Inget bröd utan deg och för att få till en riktigt bra deg behöver du bra råvaror. Gör hela veckans handling enkelt hos Mat.se - handla jäst, mjöl, smaksättning och få det levererat hem till dörren. Gör din beställning hos Mat.se här! [Extern länk]


Publicerad:

MER OM GODARE