Mjölkchokladparfait med kakaonibs
Mjölkchokladparfait med kakaonibs

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

3,7 (135 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Mjölkchokladparfait med kakaonibs – Äntligen en chokladparfait som är enkel att göra. Den mörka chokladen ger ett härligt djup i smaken. Servera gärna parfaiten med färska bär. Recept ur Chokladmakarens handbok av Gustaf Mabrouk.

OBS! Tid i frysen tillkommer med minst fyra timmar.

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

  • Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g kondenserad mjölk, sötad
  • 200 g mjölkchoklad, 38 %
  • 70 g mörk choklad, 65 %
  • kakaonibs

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

ANNONS EXTERN LÄNK

Beställ ”Chokladmakarens handbok” till bra pris hos Adlibris här!

Adlibris

LÄS VIDARE

Chokladmakaren: Alla borde göra sin egen choklad

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Chokladrecept

Efterrätt

MER OM GODARE

Mörk chokladglass

40 min

Temperera choklad – så enkelt är det

Chokladmakaren: Alla borde göra sin egen choklad

Bakad ganache

25 min

Pot de crème med inlagda bär

1 h 15 min

Goda återvinnarglassen

5 min

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

1 h 30 min

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

1 h 30 min

Vit chokladostkaka

1 h 20 min

Glace au four

1 h

Grillade päron med karamelliserade valnötter

30 min

Chokladmousse med saltad mandelgrädde

10 min

Chokladfondant – smältande gott

30 min

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

1 h 10 min

Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger

10 min

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

20 min

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Lemon curd-glass

30 min

Änglamat med lingon och kardemummadrömmar

40 min

Får jag inte dessert blir jag arg!

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

15 min

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3 h 20 min

Efterrätter du fixar på ett kick