Matig och mättande paj.
Matig och mättande paj.

Färspaj till många

3,7 (133 röster)

Ska du bjuda på något gott i sommar så är det här en matig och mättande paj som går bra att både variera och förbereda i god tid. Servera med vitlökssås och en fräsch sallad.

Recept av Linda Gradin.

Färspaj till många

  • Pajdeg

  • 1 dl kesella, 1 %
  • 150 g smör, rumsvarrmt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • Fyllning

  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • smör, till stekning
  • 800 g färs, valfri (kött- eller vegofärs)
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry, eller malen gurkmeja
  • salt och peppar
  • strösocker
  • 300 g fetaost
  • Äggstanning

  • 5 ägg
  • 5 dl lättcreme fraiche, 15 %
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering

  • färsk timjan
  • Vitlökssås

  • 5 dl turkisk yoghurt, eller crème fraiche, gräddfil eller motsvarande)
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk salt
  • citronpeppar
  • italiensk salladskrydda

Gör så här

ÄMNEN I ARTIKELN