Bakad brie med fikon och pecannötter

Foto: BJÖRN LINDAHL
Bakad brie med nötter och fikon
MAT & DRYCK

Brie och camembert blir härligt krämigt när de bakas i ugnen.
Den här varianten toppas med fikon, pecannötter och lönnsirap.
Serveras med bröd som dippas i den krämiga osten.

Bakad brie med fikon och pecannötter

Ingredienser:

  • 1 hel brie eller camembert

  • 1 dl pecannötter

  • 1 färskt fikon

  • 1 msk lönnsirap (eller efter smak)

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.

  2. Lägg osten i en ugnsfast form. Skär snitt på ostens ovansida.

  3. Dela fikonet i klyftor och hacka pecannötterna i grova bitar och lägg på osten. Ringla över lönnsirap.

  4. Baka osten i ugnen i cirka 10 minuter.

  5. Servera med bröd eller kex och mer lönnsirap om du vill.

Tips!

Fikonen kan bytas ut mot exempelvis dadlar och pecannötterna kan bytas ut mot hasselnötter eller valnötter.