Fluffiga belgiska vaniljvåfflor med grädde, bär och lönnsirap
Foto: Catarina König
Fluffiga belgiska vaniljvåfflor med grädde, bär och lönnsirap

Fluffiga belgiska våfflor med vanilj

4,4 (59 röster)

Bjud på Mästerkock-vinnaren Catarina Königs belgiska vaniljvåfflor med lättvispad grädde, bär och lönnsirap på våffeldagen den 25 mars.

Belgiska vaniljvåfflor – med lättvispad grädde bär & lönnsirap

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 ägg, separerade (vitor och gulor i olika skålar)
  • 0.8 dl socker
  • 180 g smör, smält
  • 3 dl mjölk, alternativt havremjölk
  • 3.5 dl vetemjöl special
  • 0.5 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • smör, att pensla järnet med
  • Tillbehör

  • bär, till exempel hallon och blåbär
  • lättvispad grädde
  • lönnsirap

Gör så här

Av: Clara Öhrn

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK