Fluffiga belgiska vaniljvåfflor med grädde, bär och lönnsirap
Fluffiga belgiska vaniljvåfflor med grädde, bär och lönnsirap

Fluffiga belgiska våfflor med vanilj

4,2 (95 röster)

Bjud på Mästerkock-vinnaren Catarina Königs belgiska vaniljvåfflor till dessert eller lyxig helgfrukost. Servera nygräddade med lättvispad grädde, bär och ringla över härlig lönnsirap.

Belgiska vaniljvåfflor – med lättvispad grädde bär & lönnsirap

  • Ingredienser

  • 2 ägg, separerade (vitor och gulor i olika skålar)
  • 0.75 dl socker
  • 180 g smör, smält
  • 3 dl mjölk, alternativt havremjölk
  • 3.5 dl vetemjöl special
  • 7.5 g bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • smör, att pensla järnet med
  • Tillbehör

  • bär, till exempel hallon och blåbär
  • lättvispad grädde
  • lönnsirap

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN