Här är vårens konstigaste drinkar

Av: 

Clara Öhrn

Vin

Det inte bara rosévin som kommer att sippas i vårsolen i år.
Vad sägs om blått vin, flytande marsipanbröd eller en spetsad islatte?
Systembolaget har lanserat ett antal, aningen udda, nya drycker.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ny inredning till hemmet och trädgården? Hos Let's Deal hittar du alltid de billigaste priserna.

Let's Deal

Snart är det dags att njuta av en drink i vårsolen igen, men rosévinet har fått konkurrens av tre nya, kanske lite udda, förfriskningar.

Klarblå chardonnay

Blått vin är den senaste nyheten för den som är sugen på något annorlunda. Drycken ser visserligen giftig ut, men bli inte avskräckt, den blå färgen tillsätts efter jäsningen och kommer från färgämnet antocyanin, som förekommer naturligt i blå druvskal. Det spanska vinet Marques de Alacantra är ett torrt vin, producerat av hundra procent chardonnay-druvor och kostar 119 kronor. Vinet är friskt med toner av citrus och passar som sällskapsdryck eller att göra somriga drinkar på.

Spetsad islatte

Att svalka sig i sommarvärmen med en islatte är populärt, men nu behöver du inte besöka ett café för att kunna sörpla i dig en söt kaffedrink. För cirka 25 kronor kan du nämligen köpa en burk islatte spetsad med Baileys på Systembolaget.

Marsipanbröd i flytande form

Och kan du bara inte få nog av Anthon Bergs marsipanbröd? Då har vi goda nyheter, nu kan du nämligen dricka den klassiska chokladbiten efter att den nyligen lanserats i flytande form. Söt marsipanfyllning och mörk choklad som möter jamaicansk rom och grädde utlovas i flaskan, som blir din för 189 kronor.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Vin

Systembolaget

MER OM GODARE

Svenskarnas favoritviner - hela listan

Fem vingårdar att besöka i Sverige

Så smakar du öl på rätt sätt