Hela Sverige bakar - tarte tatin

Av: 

Clara Öhrn

Bakrecept

Första momentet i årets säsong av Hela Sverige bakar - en klassisk fransk äppelpaj.
Tarte Tatin bakas i en ugnsfast stekpanna med degen ovanpå.
I vanliga fall bakas pajen i ugnen, men är du riktigt skicklig kan du göra den på grillen.

Det blev genast knivigt i säsongens första avsnitt av Hela Sverige bakar. De tävlande kastades direkt in i tävlingen och två blev hemskickade med en gång. Deltagarna fick tävla i att baka den klassiska franska efterrätten tarte tatin med egengjord vaniljsås.

Inte vilken paj som helst

Och det var inte vilken tarte tatin som helst som skulle tillredas - pajen skulle göras på grillen.

”Det här känns helst sjukt, vem bakar med en grill?” Frågade sig deltagaren David Sandberg.

Jurymedlemmarna Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg avslöjade att det är den tuffaste säsongen någonsin, så vi får se vilka avancerade bakverk vi kommer få ta del av framöver.

Här är våra recept på tarte tatin

  • Klassisk tarte tatin
  • Tarte tatin med päron
  • Vaniljsås
Publisert:

LÄS VIDARE

Blåbärspaj

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Hela Sverige bakar

Recept

MER OM GODARE

Tarte tatin med päron

40 min

Hemmagjord vaniljsås

20 min

Chocolate chip cookies

25 min