Vegetarisk Stroganoff med halloumi

4 (5 röster)

En stroganoff utan korv – halloumi passar perfekt för vegetarianen

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Halloumi Stroganoff, byt ut falukorven mot halloumi och du får en underbart god vegetarisk rätt.
Perfekt vardagsmat som både är lättlagad och omtyckt av alla.
Snabbt, smarrigt och välgörande.

Halloumi Stroganoff med ris

Portioner: 4 portioner Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 20 minuter
 

Ingredienser:

  • Smör att steka i

  • 250 g champinjoner

  • 1 gul lök

  • 1 röd paprika

  • 1 tsk dijonsenap

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 kryddmått salt

  • 400 g röda linser

  • 400 g krossade tomater

  • 2 dl valfri grädde

  • 200 g halloumi

  • 4 portioner ris

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Smält smöret i en stekpanna eller gryta. Skiva och fräs champinjoner, lök och paprika tills det fått stekyta.

  3. Tillsätt dijonsenap, tomatpuré, salt, röda linser, krossade tomater och grädde. Rör om och låt puttra på medelvärme några minuter.

  4. Skär halloumi i stavar och bryn i olja i en het stekpanna. Osten ska få en gyllene yta.

  5. Lägg över halloumin i grytan och rör om försiktigt.

  6. Servera med ris.

ARTIKELN HANDLAR OM