Carpaccio med spenatsallad

3,5 (68 röster)

Godare

Carpaccio är tunt, tunt skivad oxfilé oftast toppad med parmesanost, svartpeppar och olivolja. Här är ett underbart recept med tomater, pepparrot och spenatsallad.

Carpaccio med spenatsallad

  • Ingredienser

  • 30 körsbärstomater, ekologiska
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 300 g oxfilé
  • salt och peppar
  • 1 handfull pumpakärnor
  • olja
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 3 msk pepparrot, färsk, riven
  • 1 msk smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 250 g spenat, ekologisk
  • salt och peppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Carpaccio med spenatsallad

LÄS VIDARE

Ribollita med mjuka grönsaker

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Klimatsmart mat

Italiensk mat

Victoria Voss

MER OM GODARE

Friterad fisk är flott och gott

30 min

Vildsvin i öl – servera med grönsaksstuvning

Välkommen till tv-kanalen Godare

Grilla gurka och få fram nya smaker

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Bullfest! Kardemumma, choklad och sprinklebuns

Så får du tomaterna att smaka mer

Smakspecial: Bästa rårakan och läcker rabarbergalette

Vegansk smörgåstårta

Drip cake med choklad, saltkola och vanilj

Härliga sommarsmaker

Festligare fika med ljuvliga cupcakes

Siffertårta med mascarponekräm, limecurd och macarons

Fiskpinnar med remouladsås och klyftpotatis

Viltgryta med potatismos och lingon

Vegansk majonnäs

Magiska brownies lyser upp i mörkret

Enhörningstårta med vit choklad och passionsfrukt

Rabarber passar både till sött och salt

Två nya rätter med sommarens färska lök i huvudrollen

Grönt och gott: Färska, krispiga ärtor och bönor

Så blir färskpotatis ännu godare

Middagstips som förför: Garanterat gott!

Skördetid! Så kan du maxa det goda från trädgården