Fiskpaj recept
Fiskpaj recept

Fiskpaj – pubfavoriten från England

4,3 (8 röster)

Recept

Engelsk fiskpaj är en klassisk pubrätt som är härligt krämig och god. Vackert gratinerad med potatismos och med en värmande fyllning av torsk, ärtor och dill.

Recept ur Lena Söderströms kokbok ”Pajer”.

Engelsk fiskpaj

  • Ingredienser

  • 8 potatisar , av mjölig sort
  • salt
  • 1 dl mjölk, varm
  • 2 msk smör
  • 4 msk cheddarost, riven
  • Fyllning

  • 500 g torskfile
  • 5 dl mjölk
  • 1 buljongtärning, fisk
  • 2 palsternackor, eller morötter
  • 1 knippe salladslök
  • 50 g smör, + till formen
  • 3 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 2 dl gröna ärter, frysta
  • 1 dl färsk dill, hackad

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Så får du fryst fisk att smaka som färsk

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Pajrecept

Fiskrecept

Torskrecept

MER OM GODARE

Baka paj med Lena Söderströms goda recept

Gratänger – här våra absoluta favoritrecept

Bloody Mary - så blandar du drinken

10 min

Brunsås – så lagar du den helt perfekt

30 min

Se våra mest gillade recept

Pasta med paprika och mortadella

1 h

Sätt smak på laxen med citrus

20 min

Bullrecept för alla tillfällen

Så maxar du mellokvällen

Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta

Hembakad hönökaka

45 min

Egg benedict med lax och pepparrotshollandaise

40 min

Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

5 goda rätter att laga i ugnen

Isglass med två olika smaker

20 min

Blåbärsglass – med massor av blåbär

20 min

Grekisk köttfärssås med spagetti

1 h

Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter

50 min

Marinerad kyckling och grönsaker på spett

1 h 30 min

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Quinoa- och chiafrallor

1 h 40 min

Pasta med smak av pistage

30 min

10 matlådor som impar på kollegor

Glassdrink med nektarin

10 min