Fiskpaj – pubfavoriten från England
Engelsk fiskpaj är en klassisk pubrätt som är härligt krämig och god. Vackert gratinerad med potatismos och med en värmande fyllning av torsk, ärtor och dill.
Recept ur Lena Söderströms kokbok ”Pajer”.
Engelsk fiskpaj
Ingredienser
- 8 potatisar , av mjölig sort
- salt
- 1 dl mjölk, varm
- 2 msk smör
- 4 msk cheddarost, riven
Fyllning
- 500 g torskfile
- 5 dl mjölk
- 1 buljongtärning, fisk
- 2 palsternackor, eller morötter
- 1 knippe salladslök
- 50 g smör, + till formen
- 3 msk vetemjöl
- salt och peppar
- 2 dl gröna ärter, frysta
- 1 dl färsk dill, hackad
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Baka paj med Lena Söderströms goda recept
Gratänger – här våra absoluta favoritrecept
Bloody Mary - så blandar du drinken





10 min
Brunsås – så lagar du den helt perfekt





30 min
Se våra mest gillade recept
Pasta med paprika och mortadella





1 h
Sätt smak på laxen med citrus





20 min
Bullrecept för alla tillfällen
Så maxar du mellokvällen
Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta





Hembakad hönökaka





45 min
Egg benedict med lax och pepparrotshollandaise





40 min
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt
5 goda rätter att laga i ugnen
Isglass med två olika smaker





20 min
Blåbärsglass – med massor av blåbär





20 min

Grekisk köttfärssås med spagetti





1 h
Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter





50 min
Marinerad kyckling och grönsaker på spett





1 h 30 min

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter
Quinoa- och chiafrallor





1 h 40 min
Pasta med smak av pistage





30 min
10 matlådor som impar på kollegor
Glassdrink med nektarin





10 min