Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax

Foto: Frida Wismar

Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax

4,8 (5 röster)

Middagstips

Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax.
– Jag skulle tro att jag gjort den över hundra gånger, och varje gång finjusterar jag lite till, säger Sveriges mästerkock 2020, Sofia Henriksson. Recept ur hennes kokbok Always hungry.

Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax

  • Ingredienser

  • 6 kräftor
  • 200 g räkor
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk smör
  • 6 msk tomatpuré
  • 6 msk konjak
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål, minst
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl grädde
  • 1 dl hackad dill
  • citron, pressade saften
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 400 g lax

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Grattis Sofia Henriksson – Sveriges mästerkock 2020

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Soppa

Fisk och skaldjur

Sofia Henriksson – matkreatör

Sveriges mästerkock

MER OM GODARE

Enkel skaldjurspaj med härliga smaker

1 h 40 min

Arepas med kyckling och avokado

1 h

Laga middag med max fem ingredienser