Halloumiskolan – så gör du hemgjorda halloumi fries

4,5 (2 röster)

Krispigt, krämigt – och jättegott.
Kocken Mattias Larsson visar hur du själv kan göra galet snygga och örtiga halloumi fries.
– Våga fritera i god olivolja och använd en ganska stor kastrull, så det finns utrymme utan att oljan kokar över.
Servera tillsammans med hummus och jordnötssås – och njut!

Halloumi fries med hummus och jordnötsdip

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g halloumi
  • 1 dl vetemjöl
  • Hummus

  • 1 vitlöksklyfta, liten
  • 250 g kikärter, kokta
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 1 msk citronjuice, pressad
  • 2 msk vatten
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • Jordnötsdip

  • 100 g jordnötssmör
  • 2 msk citronjuice, pressad
  • 2 msk japansk sojasås
  • 2 msk vatten

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM
LÄS OCKSÅ