MEDELHAVSMAT PRESENTERAS AV

Halloumiskolan – så gör du hemgjorda halloumi fries

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Krispigt, krämigt – och jättegott.
Kocken Mattias Larsson visar hur du själv kan göra galet snygga och örtiga halloumi fries.
– Våga fritera i god olivolja och använd en ganska stor kastrull, så det finns utrymme utan att oljan kokar över.
Servera tillsammans med hummus och jordnötssås – och njut!

Halloumi fries med hummus och jordnötsdip

Antal: snacks för 4 pers Tid: 40 min

  • 400 g halloumi

  • 1 dl vetemjöl

Hummus:

  • 1 liten vitlöksklyfta

  • 250 g kokta kikärtor

  • 2 msk tahini (sesampasta)

  • 1 msk pressad citronjuice

  • 2 msk vatten

  • 1 krm chiliflakes

  • 2 msk olivolja

  • salt

Jordnötsdip:

  • 100 g jordnötssmör 

  • 2 msk pressad citronjuice 

  • 2 msk japansk soya 

  • 2 msk vatten 

Gör så här:

  1. Halloumi fries – skär halloumin i stavar. Värm upp olivolja till 170 C i en vid stor kastrull. Fritera halloumi friesen ca 5 minuter till gyllene yta.

  2. Hummus – finhacka vitlöken. Mixa den tillsammans med kikärtor, tahini, citronjuice, vatten och en nypa salt till en fin hummus. Lägg upp hummusen i en skål och toppa med olivoljan och chiliflaksen.

  3. Jordnötsdip – blanda ingredienserna till jordnötsdippen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept