Foto: Tomas Södergren
Nötknyten.

Nötknyten – kryddiga och knapriga

3,8 (5 röster)

Nötknyten – små fina knyten att bjuda på. Både knapriga och goda. Recept ur boken ”Vegofest med slottsträdgården Ulriksdal”, av Katarina Nordgren och Tomas Södergren (Semic förlag).

Nötknyten

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 5 plattor vårrulledeg, ca 20x20 cm
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 1.5 dl mandel
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 1.5 dl pumpakärnor
  • Sås

  • 1 stjälk citrongräs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl tamarisoja
  • 0.5 dl rapsolja
  • 3 droppar sesamolja

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM